søndag 28. november 2010

Is og vann



Det har vært noen småkjølige dager nå. Vi har sluppet unna de helt lave temperaturene, det var såvidt nede på -27 en kveld, men det gikk opp igjen ganske fort. Det har ligget på rundt -15, men da har det i tillegg blåst endel, så det har vært friskt i allefall. Det er vi ikke helt vant med her oppi, at det blåser noe særlig når det er såpass kaldt. På grunn av vinden har ikke Femunden lagt seg ennå, bare litt helt i sør. Men jeg regner med at så snart vinden roer ned seg blir det nok is på mere av sjøen. Vannet er tilstrekkelig nedkjølt skulle jeg tro. I Femundselva går det også mye issørpe, og det blir mere is for hver dag.
Dette gir jo fotomotiver..
En iskald ettermiddag ved Femunden. Her fra Tjønnodden ved Elgå sett nordover.

Også fra Tjønnodden mot sørvest.
Fra Femundselva


søndag 21. november 2010

Morgen ved elva

Store deler av landskapet i området er nå dekket av et tykt lag med rim. Det er i seg sjøl veldig vakkert, og når en i tillegg får en fin soloppgang som får det til å gløde i iskrystallene er det fullkomment for en naturfotograf. Slik så det ut langs Femundselva(Trysilelva, Klarälven) fredag morgen..
Fra Elvdalen mot Sennsjøkampen. HDR


Annet utsnitt. HDR

Husfloen. HDR


Panorama fra Sennsjøvika. Satt sammen av fem bilder.

Mot "Sukkertoppen"


Utløpet av Sennsjøen. HDR

onsdag 17. november 2010

Vinteren er her!

Her kommer vinteren
Her kommer den kalde fine tida
Her kommer vinteren
Endelig fred å få

Jokke

Noen bilder tatt underveis i går og i dag.
Den nye, kalde vinterdagen gryr.
Staupåa, Jyltingsmarka


Vegen hematt i vinterkvelden.

søndag 7. november 2010

Snorkling i Rødehavet

Litt springende tema er her nå, men her er en liten situasjonsrapport fra vår lille ferietur til Rødehavet. Kontrasten kunne nesten ikke vært større, fra islagte vann og minusgrader, til rundt 30 grader i lufta og 27-28 grader i vannet. Landskapet er ørken og svært goldt her i Sør-Sinai som vi er nå. Men så snart en kommer under vann åpenbarer det seg en eventyrverden. Jeg har ikke mye erfaring med undervannsfotografering(ingen), så det har bydd på visse utfordringer å få til gode bilder. Men her er hvertfall en smakebit! Mere kommer muligens senere. Tar også et forbehold om presentasjonen av bildene, skjermen jeg sitter med er ikke kalibrert.
Jeg fant Nemo! Eller ihvertfall en slektning. Anemone fish.


Fruen i nedslaget.

På vei ned i dypet.

De svarte og hvite fiskene tror jeg er laget av lakris..

Nesten rart ikke fisken er reddere enn den er...

Denne var ihvertfall ikke redd, den var litt forbanna egentlig, for at jeg trengte inn på dens territorium. Sohal surgeonfish.