torsdag 26. mai 2011

Vill, Vakker og Våt!

De øvre delene av Femund/Trysilvassdraget er et eldorado for de som liker fosser og stryk. Elva blir brukt mye av alle slags padlere gjennom sesongen. Den mest populære strekningen for å padle stryk er mellom Sundet og Elvbrua. Der har du fem bra stryk på noen få kilometer. Det er stillere partier mellom strykene, noe som øker sikkerheten i tilfelle velt. Fra Elvbrua og nedover er det framdeles stryk, men for det meste noe roligere. Ei flott elv å padle i, men du bør ha vane og erfaring med å padle i stryk og kunne lese elva før du legger ut på tur. Du kan faktisk padle helt til Karlstad og Vänern, mer enn 30 mil lenger sør!
I dag traff jeg på en gjeng med padlere som hadde padleferdigheter godt over snittet. Det var en gjeng studenter fra Høgskula i Telemark.Det var 2. året på friluftslinja som hadde avslutningsturen sin på elva. De var under kyndig ledelse av Fredrik Christoffersen.
Her er et knippe bilder tatt da de padler Elvbrufossen i dag.
El jefe- Fredrik Christoffersen


Litt ekstra "ballast" her ja..






Ååops!

Klarte det!



Stilen er inne!





Et par padlere tok en tur langs østsida, der de STORE bølgene og høla er..








God prestasjon å komme seg "helskinnet" opp av det hølet der!


mandag 16. mai 2011

Flere vårglimt

Våren fortsetter å skride fram sjøl om det har blitt noe kjøligere den siste tida. I dag tidlig, den 16. mai, var det nysnø på Sølentoppen. Men det er slett ikke uvanlig.
Her er noen bilder fra naturen rundt Femunden slik den har sett ut de siste dagene.

8. mai hadde ikke isen gått på Femunden enda.

Et godt år for perleugler og andre musespisere.


Ei og anna lirype er det faktisk å se også.

Sølen snek seg med denne gangen også, her sett fra Kvitvola.

Bjørkefink

Sølen speiler seg i råkene på Femund




Nå er Femunden fri for is.

torsdag 5. mai 2011

Vår ved Femunden

Våren kom både fort og tidlig i år, også her ved Femunden. På disse traktene er vi ikke akkurat vant med å kunne sprade rundt i shorts i påska! Men jeg må innrømme at jeg synes det har vært utrolig deilig med det varme og fine været vi har hatt i mange uker. Tida har blitt brukt flittig ute. I løpet av de siste ukene har man fått gått på ski, padlet kano og kajakk og ligget ute noen netter. Herlig tid!
De siste dagene har det riktignok vært noe kaldere og surere igjen, men pytt! Isen har nå gått på alle de mindre vatna i skogmarka, de store sjøene river nok trolig i løpet av ei uke. Blir det kraftig vind vil det gå fortere.
Under følger noen glimt fra Femundsområdet fotografert de siste ukene.

Femunden ved Langodden for ca en uke siden

"Lettskyet pent vær" :-)

Ikke alle båter er klar til sjøsetting, sånn umiddelbart..

Hadde et par flotte netter på tiurleik, men lyktes ikke helt med fotograferinga av tiur, men her er det hvertfall ei poseringsvillig røy!

Det er ikke frostfritt om nettene enda.

Trane som nyter sitt eget speilbilde.


Sømådal

Mot Gloføken, Sømådal




Lavtflyvende kjempe. Sangsvane.