søndag 13. november 2011

Nå er det skøyteis!

Nå har endelig isen lagt seg på de mindre sjøene og nå er den relativt trygg å ferdes på. Var på flere sjøer inni Jyltingsmarka i dag (nordøst for Drevsjø), og istykkelsen ligger på 5-6 cm de fleste steder. Det holder fint. Rent teoretisk skal god stålis på 5 cm ha en bæreevne på 200 kg pr kvadratmeter. Isforholdene for skøyting er nå tilnærmet perfekte. (Sikkert fint for de som ønsker å fiske også). Og jeg er glad for at det ikke er meldt nedbør de neste ti døgn! Dette lover godt! Det er allikevel en veldig kort sesong for skøyter oppi traktene her, så en må gripe sjansen når den er der!
Legger ut noen knips tatt med kompaktkamera på turen i dag.
Skulle noen bli sugen på å ta seg en skøytetur i Femundsområdet i løpet av den kommende tida, må de gjerne ringe meg på tlf 90510592 eller maile meg. Jeg skal orientere og tipse etter beste evne.

God tur!9 kommentarer:

 1. Pretty photos. Do you just put the skating thing under your walking boots ? And are you camping or staying in huts ?

  Ásta D

  SvarSlett
 2. Hello Ásta! Thank you! I use my skiing boots on the skates also. This is not very far from my home so it is just a day trip. Usually we make a fire to make some hot coffe and something to eat in the middle of the day! Very nice!
  :-)

  SvarSlett
 3. Vackra bilder, ser ut att ha varit en fin tur. Gillar speciellt de infrusna näckrosbladen.
  /Per

  SvarSlett
 4. Så flotte bilder fra en tur "på vannet"!

  SvarSlett
 5. Ser herlig ut, misunner dere den fantastiske stålisen! Nå er det bare å krysse fingere for at det ikke skal komme nedbør med det første. Kulda har endelig såvidt gjort seg gjeldene her i Osloområdet, så er vi heldige så er det mulig å komme seg ut på isen om 8-10 dager.

  Mvh Henrik

  SvarSlett
 6. Får en følese av frihet når jeg ser disse bildene.
  Det fjerde og femte bildet er mine enere.Kjempebra.
  Sees i morgen.

  SvarSlett
 7. Takk for kommentarene!
  Ser at du er endel i Trysil Henrik. Det er ikke mer enn 7 mil fra Trysil og opp hit vettu! Blir garantert utflukter til helga hvis været holder. (og værmeldinga ser svært bra ut) Du er velkommen til å slå følge. Rolige turer der turopplevelsen er viktigst og ikke antall tilbakelagte kilometer.

  SvarSlett
 8. Misunner deg den skøyteisen Jan :-) Fine bilder, spesielt likte jeg vannliljene i isen godt...

  SvarSlett
 9. Liście pod lodem są obłędne.

  SvarSlett