søndag 13. mars 2011

Safari!

Hadde store forventninger til safarien, naturligvis.  Vi hadde en lang turnè med besøk i nasjonalparkene Lake Manyara, Ngorongoro, Serengeti og Tarangire. Alle stedene var enestående på hver sine måter. Vi kjørte rundt i en Landcruiser hvor taket ble løftet slik at man hadde gode muligheter til å se og fotografere. Vi var dessuten bare fire passasjerer i bilen, så vi hadde rikelig plass til å utfolde oss. Vi fikk oppleve mye og sett mange forskjellige dyrearter, og fuglearter også, for den saks skyld. Dessverre foregikk safarien midt på dagen, så vi "unngikk" det fine lyset morgen og kveld.
Før turen registrerte jeg at jeg hadde fokusproblemer med kameraet mitt. Svært mange bilder var uforklarlig uskarpe. Kamera og objektiv ble sendt inn til Serviceproffen for reparasjon før turen. Jeg ba også om en rens av sensoren da det først var inne. Kamera og objektiv ble justert og sjekket og sensoren renset. Jeg ble defor nokså irritert da jeg fikk igjen utstyret og det viser seg at det er to tydelige flekker på sensoren tiltross for profesjonell rensing. Ok, en telefon og jeg skulle få en gratis rens da jeg kom tilbake. Verre er at jeg oppdager etterhvert at jeg får sjokkerende mange uskarpe bilder! Dette ser jeg ikke før jeg er i Afrika. Omfanget av det ser jeg heller ikke før jeg er hjemme igjen. For ikke å ta i for mye er ihvertfall godt over halvparten av bildene uskarpe. Noen kan under tvil aksepteres, men uhorvelig mange er søppel. Forbanna bittert. Nå er kamera og objektiv hos Serviceproffen igjen. På kameraet er speilhuset byttet, og på objektivet venter en rep på nesten 3000,-. Minst. En stiller seg jo spørsmålet om jobben ble gjort godt nok første gang..
Vel, her er det ihverfall noen bilder som (forhåpentligvis) er av akseptabel skarphet.

Vervet monkey
Kingfisher
Nærkontakt og blikkontakt. 300mm og ubeskjært bilde.
Superb starling.
Ngorongoro
Fra Serengeti. Apebrødtre og akasier.
Hest med strekkode!
Sebra med oksehakkere på ryggen
Gnu
Hyener og flamingoer i Ngorongoro
Bøffel. Den ble så redd da han så meg at han pissa på seg! ;-)
Black kestrel
Leopard med to unger
Maraboustork i akasietre
Svartryggsjakal
Panorert impala
Baobabtrær i Tarangire. Enorme trær.
Gepard i angrep. En flokk reedbuck på sprang. De klarte seg denne gangen.
Dik-dik, et av verdens minste hjortedyr. Opptil 70cm lang og 7 kg tung.

4 kommentarer:

 1. Fina bilder Jan!
  Märker inget av oskärpa på dessa bilder...
  Synd att du fick problem med kameran på en sådan här resa, inget man gör om i första taget för att ta nya bilder../Anders

  SvarSlett
 2. Her var det mye knallfine bilder. Det kommer tydelig frem at dere har hatt en spennende tur.

  (Ikke noe å si på skarpheten her, Jan...)

  Liker godt løven med blikkontakt. Vinkelen er jo slik at du må ha sett ut som mat under treet?

  Sebrabildet i S/H var også en av mine favoritter. Når man stirrer den høyeste sebraen i øyet, går liksom resten i ett. Stilig.

  Oksen som pissa på seg så deg kanskje i øynene rett etter du fant ut at du hadde problemer med optikken?

  Mange fine fuglebilder også, og du verden for noen farger.

  Hilsen Jørn.

  SvarSlett
 3. Flotte bilder! Synd med kameraet da men. Må være en drøm å få oppleve alt dette på nært hold! Artig bilde av gnuene, og Maraboustorkene i akasietreet!

  SvarSlett