torsdag 5. mai 2011

Vår ved Femunden

Våren kom både fort og tidlig i år, også her ved Femunden. På disse traktene er vi ikke akkurat vant med å kunne sprade rundt i shorts i påska! Men jeg må innrømme at jeg synes det har vært utrolig deilig med det varme og fine været vi har hatt i mange uker. Tida har blitt brukt flittig ute. I løpet av de siste ukene har man fått gått på ski, padlet kano og kajakk og ligget ute noen netter. Herlig tid!
De siste dagene har det riktignok vært noe kaldere og surere igjen, men pytt! Isen har nå gått på alle de mindre vatna i skogmarka, de store sjøene river nok trolig i løpet av ei uke. Blir det kraftig vind vil det gå fortere.
Under følger noen glimt fra Femundsområdet fotografert de siste ukene.

Femunden ved Langodden for ca en uke siden

"Lettskyet pent vær" :-)

Ikke alle båter er klar til sjøsetting, sånn umiddelbart..

Hadde et par flotte netter på tiurleik, men lyktes ikke helt med fotograferinga av tiur, men her er det hvertfall ei poseringsvillig røy!

Det er ikke frostfritt om nettene enda.

Trane som nyter sitt eget speilbilde.


Sømådal

Mot Gloføken, Sømådal
Lavtflyvende kjempe. Sangsvane.

12 kommentarer:

 1. Vakkert bilde av røya! Likte også veldig godt bilde av frosten :)

  SvarSlett
 2. En meget fin serie fra et område jeg virkelig må besøke!

  Ha en flott uke
  Knut Børge

  SvarSlett
 3. Lekkert dette Jan!
  Ja denne våren har vært fantastisk. En god gammeldags vår med flom i bekkene, blomsterflor så det holder, og et sterkt og konsentrert fugletrekk. Kos fra ende til annen :)

  Min favoritt her er bjørkeneveren. Nydelige mjuke og varme valører, og et særs harmonisk komp i tillegg. Ikke det at resten ikke er bra liksom! Herlige alle sammen, og de formidler en fulltonet sansning av våren på sitt beste! :)

  SvarSlett
 4. Härlig vårstämning i dessa bilder. Synd att denna tid passerar allt för fort. Gillar bilden med björknäver bäst, den lågtflygande Sångsvanen är heller inte fel.
  Ha de, vi höres/Anders

  SvarSlett
 5. Tusen takk for kommentarer!
  Klart du må ta en tur Knut Børge!
  Jeg er glad for at jeg har hatt anledning til å være mye ute nå. Fotomessig har det ikke gitt den store uttellinga, men jeg synes det er viktig å bevilge seg bare å nyte stunda uten kamera iblant også.
  Vi må ta en kveld ved bålet Anders!

  SvarSlett
 6. For en HERLIG billedserie som skildrer den fine tiden vi har nå, på en glimrende måte. "sømådal" var virkelig bra, men det er varierte og flotte bilder alle sammen! Likte røya di godt også. Det var noe kjent ved den ;-)

  Jørn.

  SvarSlett
 7. Heisann!

  Nydelige fotos fra et utrolig sted! Mange flotte stemninger du gir oss. Du har et stemningsfullt landskap å vandre i. Ha en fortsatt fin helg!

  Hilsen Svein E.

  SvarSlett
 8. Takk skal dere ha også, Jørn og Svein! Stemmer det, Jørn du kjenner denna gamle røya der ja! ;-) Du lå vel sånn omtrent en halvmeter unna meg!

  SvarSlett
 9. Hei,

  Har vært i Femundsmarka for lenge sia og uten kamera, men for et fantastisk område det var. Noe som gjenspeiler seg gjennom dine bilder :-)
  Mye jeg likte veldig godt her.

  Mvh Rune Olsen

  SvarSlett
 10. Flotte vårstemninger fra vakre Femunden! Disse bildene får en til å lengte dit igjen...

  SvarSlett
 11. Nydelige bilder. Bjørkestammen, skogstjernene (også solnedgangen) og kvisten i isen er blant favorittene. Skal en tur i Femund i sommer. Er det fremdeles bra med harr i Mugga?

  SvarSlett
 12. Takk skal dere ha!
  Dere er velommen hit!
  Når det gjelder harr, så er det mange gode fiskeplasser i området, og Mugga er en av de framdeles Øystein!

  SvarSlett