torsdag 26. mai 2011

Vill, Vakker og Våt!

De øvre delene av Femund/Trysilvassdraget er et eldorado for de som liker fosser og stryk. Elva blir brukt mye av alle slags padlere gjennom sesongen. Den mest populære strekningen for å padle stryk er mellom Sundet og Elvbrua. Der har du fem bra stryk på noen få kilometer. Det er stillere partier mellom strykene, noe som øker sikkerheten i tilfelle velt. Fra Elvbrua og nedover er det framdeles stryk, men for det meste noe roligere. Ei flott elv å padle i, men du bør ha vane og erfaring med å padle i stryk og kunne lese elva før du legger ut på tur. Du kan faktisk padle helt til Karlstad og Vänern, mer enn 30 mil lenger sør!
I dag traff jeg på en gjeng med padlere som hadde padleferdigheter godt over snittet. Det var en gjeng studenter fra Høgskula i Telemark.Det var 2. året på friluftslinja som hadde avslutningsturen sin på elva. De var under kyndig ledelse av Fredrik Christoffersen.
Her er et knippe bilder tatt da de padler Elvbrufossen i dag.
El jefe- Fredrik Christoffersen


Litt ekstra "ballast" her ja..


Ååops!

Klarte det!Stilen er inne!

Et par padlere tok en tur langs østsida, der de STORE bølgene og høla er..
God prestasjon å komme seg "helskinnet" opp av det hølet der!


4 kommentarer:

 1. Bildet "stilen er inne" og de fra værstingeplassen med kano skjult av bølger og stryk (fjerde siste) er mine favorittter her. Masse action her og klare skarpe bilder tross det meste er i bevegelse. Liker ditt valg av "point of view", ser ut som bildene er tatt fra uti elva, og det er de kanskje?

  Hilsen Jørn.

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha Jørn! De er ikke tatt fra uti elva, men så lavt og nært vannnet som jeg kom.
  Jan

  SvarSlett
 3. Levende bilder,føler at jeg er med ut i fossen.

  SvarSlett
 4. Super billeder (o; Det var en fantastisk dag men også lidt en drøm som gik i opfyldelse at du netop stod der med dit prof camera og forevigede øjeblikket! Er det omend muligt at du sender billederne på mails til mig? Diddekjer@hotmail.com, jeg er hende på billedet "stilen er inne", om ikke andet så bare billederne af mig selv! på forhånd tak (o; og god sommer...

  SvarSlett