onsdag 30. mars 2011

Sølen

Sølenfjellet synes godt fra Femundtraktene. Fjellet ligger i Rendalen kommune, Engerdals nabo i vest. Sølen er et kjært landemerke som man ser godt fra store deler av området. Det er ikke til å unngå at det blir mange bilder på det fjellet. Men det blir sjelden kjedelig allikevel, for hun skifter stadig utseende. "Den sovende dronning" som hun også blir kalt. Fra de sørlige deler av Femunden ligner fjellet på profilen av dronning Victoria.
 Her er et knippe bilder tatt i løpet av vinteren. En skal ikke se bort fra at Sølen vil snike seg med på flere bilder!






torsdag 17. mars 2011

Vind

Nå har det blåst lenge. Det har vært kaldt og vind i fjellet i mange dager. Må innrømme at jeg begynner å føle meg litt vindslitt og lei nå.
Men aldri så galt at det ikke er godt for noe! Det gir mange spennende motiver. Her er et knippe bilder jeg tok i ettermiddag.












søndag 13. mars 2011

Safari!

Hadde store forventninger til safarien, naturligvis.  Vi hadde en lang turnè med besøk i nasjonalparkene Lake Manyara, Ngorongoro, Serengeti og Tarangire. Alle stedene var enestående på hver sine måter. Vi kjørte rundt i en Landcruiser hvor taket ble løftet slik at man hadde gode muligheter til å se og fotografere. Vi var dessuten bare fire passasjerer i bilen, så vi hadde rikelig plass til å utfolde oss. Vi fikk oppleve mye og sett mange forskjellige dyrearter, og fuglearter også, for den saks skyld. Dessverre foregikk safarien midt på dagen, så vi "unngikk" det fine lyset morgen og kveld.
Før turen registrerte jeg at jeg hadde fokusproblemer med kameraet mitt. Svært mange bilder var uforklarlig uskarpe. Kamera og objektiv ble sendt inn til Serviceproffen for reparasjon før turen. Jeg ba også om en rens av sensoren da det først var inne. Kamera og objektiv ble justert og sjekket og sensoren renset. Jeg ble defor nokså irritert da jeg fikk igjen utstyret og det viser seg at det er to tydelige flekker på sensoren tiltross for profesjonell rensing. Ok, en telefon og jeg skulle få en gratis rens da jeg kom tilbake. Verre er at jeg oppdager etterhvert at jeg får sjokkerende mange uskarpe bilder! Dette ser jeg ikke før jeg er i Afrika. Omfanget av det ser jeg heller ikke før jeg er hjemme igjen. For ikke å ta i for mye er ihvertfall godt over halvparten av bildene uskarpe. Noen kan under tvil aksepteres, men uhorvelig mange er søppel. Forbanna bittert. Nå er kamera og objektiv hos Serviceproffen igjen. På kameraet er speilhuset byttet, og på objektivet venter en rep på nesten 3000,-. Minst. En stiller seg jo spørsmålet om jobben ble gjort godt nok første gang..
Vel, her er det ihverfall noen bilder som (forhåpentligvis) er av akseptabel skarphet.

Vervet monkey
Kingfisher
Nærkontakt og blikkontakt. 300mm og ubeskjært bilde.
Superb starling.
Ngorongoro
Fra Serengeti. Apebrødtre og akasier.
Hest med strekkode!
Sebra med oksehakkere på ryggen
Gnu
Hyener og flamingoer i Ngorongoro
Bøffel. Den ble så redd da han så meg at han pissa på seg! ;-)
Black kestrel
Leopard med to unger
Maraboustork i akasietre
Svartryggsjakal
Panorert impala
Baobabtrær i Tarangire. Enorme trær.
Gepard i angrep. En flokk reedbuck på sprang. De klarte seg denne gangen.
Dik-dik, et av verdens minste hjortedyr. Opptil 70cm lang og 7 kg tung.

mandag 7. mars 2011

Masaier.. og andre

Sjøl om jeg liker å kalle meg naturfotograf betyr ikke det at jeg ikke tar andre typer bilder også. Vi møtte mange flotte mennesker på vår reise i tanzania, og jeg liker portretter, og fikk tatt noen på turen. Jeg har lyst til å dele noen av disse bildene med dere. En må tenke seg om og vise respekt for at ikke alle liker å få et langt hvitt objektiv stukket oppunder nesa! Men som regel blir det ei råd, spesielt hvis en betaler en liten slant. Først et knippe portretter tatt på gata i byen Moshi.


Far og datter. De sydde og reparerte kær på gata med ei enkel pedaldrevet symaskin av kinesisk opprinnelse.
Denne fyren ble ettrhvert nokså ubehagelig da vi ikke var interessert i å handle med ham, men voldsomt blid til å begynne med! Tror han hadde røkt noe han ikke helt tålte..
Heksedoktor som solgte medisiner mot det meste!  
Vi var på besøk i en masailandsby der vi sto fritt til å fotografere. Men det var tydelig at ikke alle satte like stor pris på det allikevel. Her er det både farger og svart/hvitt i skjønn blanding. Alt ettersom jeg synes kler bildene best.
Oppvisning med sang og dans!
Real ørepynt!
Og tilslutt en gjeng som jeg traff på siste dagen som var på vannhenting: