onsdag 15. desember 2010

På meteorjakt

Man hadde jo lest om denne fantastiske meteorsvermen som skulle komme og nærmest bombadere himmelen med meteorer natt til tirsdag den 13. desember. Under sterkt påtrykk fra en kompis ble det til at vi trosset de 25 minusgradene og stilte oss opp ute på Vurrusjøen med blikket festet på himmelhvelvingen mot øst. Og vi ventet. Og ventet..Det var litt tidlig på natta riktignok, men man må jo opp dagen derpå også! Vi så noen meteorer, men mange var svake, og vi fikk ikke festet noen til brikka den natta. Men det var jo flott å være ute da! Snødekte trær og en skarp måneskalk som lyste opp landskapet. Takk for turen Jørn!
Men det ble for fristende å ta en tur ut i gårkveld også. Med bare -10 på gradestokken fikk jeg kjerringa på trua også, og vi bega oss enda en gang ut i vinternatta..Nå forandret jeg taktikken litt og fikk fanget et par meteorer fra Geminidene på brikka. Vi hadde en strålende kveld jeg og gumman også!
Måneskalken lyste fint opp landskapet

Et litt uvanlig fenomen, en "regnbue"av iskrystaller belyst av månen.


Et svakt nordlys kunne anes under Karlsvogna

En meteoritt!!

Og en til!!

Lyset i fra Engerdal reflekteres i skyene

7 kommentarer:

 1. Kanonbra Jan, dæven de tre siste bildene ble bra!

  SvarSlett
 2. Mycket vackra bilder!
  /P

  SvarSlett
 3. Virkelig flott dette. I nord var det dessverre overskyet i år.

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarene! Heldigvis er det ikke som med visse andre astrologiske fenomener som opptrer bare med års mellomrom, dette er jo årvisst, så en får nye sjanser hvert år. Får krysse fingra for noen stjerneklare netter neste år Randulf!

  SvarSlett
 5. Flotte bilder fra et herlig sted! Vakkert lys og iskald, klar luft.

  SvarSlett