torsdag 6. januar 2011

Lavskrikene i gammelskogen

Var på besøk i lavskrikeskogen i snøværet i dag. Disse holder til i taigaskogen i grenselandet mellom Norge og Sverige. Lavskrika er kjent og kjær for mang en skogsvandrer i gammelskogen. Den kan være svært tillitsfull, og det er sikkert flere som har delt matpakka si med denne trivelige fuglen. Vi hadde med oss små terninger av fett som vi ville bestikke lavskrikene med. Både lavskrikene og vi syntes det var en bra deal at de fikk fett av oss, og de stilte opp som modeller. :-)
Vil du se flere bilder av lavskrika kan jeg anbefale min gode venn Anders Dahlins blogg her . Han har fulgt disse lavskrikene hele høsten og har fått mange gode bilder. Takk for at vi fikk følge med!

Granmeis, eller talltite, som vi sier her oppe.
AAiiiaiaiaa!


8 kommentarer:

 1. Hei fine bilder av "Rauskjøra" som vi kaller den her jeg bor. Du skal lete lenge etter mer tillitsfull fugl enn dette, den er så og si ikke redd, iallefall ikke de vi har rundt hytta. Det er noe eget med Lavskrika, ja. Granmeisen er en trivelig krabat også, og spesielt på fjellet syntes jeg den er ekstra tillitsfull. Gode bilder på begge arter her i sitt rette miljø.

  SvarSlett
 2. En fin serie bilder. Lavskrikan är nog min favoritfågel.
  /P

  SvarSlett
 3. Flotte bilder av er morsom fugl. God stemning med snøvær også, dette er virkelig en fjellfugl.

  SvarSlett
 4. Knallstilig bilde av granmeisen Tarzan også (AAIIaaiaiaiai!), som slenger seg fra tre til halv fire. Hver er det som er under angrep? (ikke Anders, stakkars?)

  Morsomt siste bildet også. Og borte vart'n!

  SvarSlett
 5. Trevliga bilder Jan! Gillar Talltitans "jämfota hopp"!
  Tack för sälskapet i dag, vi hörs!
  Anders

  SvarSlett
 6. Flotte bilder av vakker fugl. Vi har nok ingen slike i Oslo. Artig den granmeisen også.

  SvarSlett
 7. Nydelig med de lavmælte og avstemte fargene i grått og rust. Dust og stillfarent, akkurat som fuggern sjøl. Bærre lækkert. Vinter er fint :)

  SvarSlett